ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK SÜREÇTE YAŞADIKLARI SORUNLARINDA İZLENEN BASAMAKLAR

Eğer hocanız ile sorun yaşıyorsanız, Öğrenci Hakları Birimi size çatışmalı durumu, resmi olmayan yollarla hızlı şekilde çözebilmek için önerilerde bulunacaktır. Yaşadığınız soruna ve duruma bağlı olarak, önerilen bu basamakları izleme konusunda çekinceleriniz olabilir. Böyle bir durumda, başka yollar önerebilmesi için Öğrenci Hakları Birimi yetkilisine lütfen bu çekincenizi iletin.

Aşağıda bu basamaklar özetlenmiştir. Bu basamakların herhangi bir aşamasında, Öğrenci Hakları Birimi yetkilisi ile bir araya gelerek durumu veya endişelerinizi iletebilirsiniz.

1.Dersinizin hocası ile konuşun. Çoğunlukla çatışmalar yalış anlaşılmalardan kaynaklanır ve diyalog yolu ile kolayca çözümlenir. Duruma olumlu ve yapıcı yaklaşmaya çalışın. Hocanızdan yanıt alamıyorsanız ya da aldığınız yanıttan memnun değilseniz ikinci basamağa ilerleyebilirsiniz.

2.Bölüm başkanınız ile konuşun. Bölüm başkanları, bölüm hocaları ve kurum politikaları hakkında bilgi sahibidir. Ayrıca, sizinle benzer sorunları yaşayan başka öğrenciler de olabilir, bu nedenle, bölüm başkanınızın yaşadığınız sorunu bilmesi önemlidir. Eğer bölüm başkanı ile görüştükten sonra, aldığınız yanıttan memnun değilseniz, sonraki basamağa ilerleyebilirsiniz.

3.Fakülte Dekanı veya varsa öğrenci sorunları ile ilgilenen Dekan Yardımcısı ile konuşun. Dekanlar ve dekan yardımcıları, öğrencilerin üniversite yaşamı deneyimlerini iyileştirebilmek için gerekli olan kurum politika bilgisine ve diğer öğrencilerin deneyimleri konusunda bilgiye sahiptirler. Eğer Dekan/Dekan Yardımcısı ile görüşmede aldığınız yanıttan memnun değilseniz, bir sonraki basamağa ilerleyin.

4.Öğrenci Hakları Birimi’ne yaşadığınız sorunu ofise gelerek/telefon ile/eposta ile iletebilirsiniz. Öğrenci Hakları Birimi, yaşadığınız sorunun mümkün olduğunca iletişim yolu ile çözme konusunda destek olacaktır. Öğrenci Hakalrı Birimi, resmi dilekçe ve şikayetleri almaz; yasal sürece bir alternatif değildir. Ancak yasal süreçlere ilişkin bilgi alabileceğiniz birim ve yerlere yönlendirme yapabilir.

Bu belirtilen basamakların her aşamasında, Öğrenci Hakları Birimi’ne gelerek soruna ilişkin görüşebilirsiniz.