Öğrenci Hakları Birimi Hakkında

Öğrenci Hakları Birimi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim hayatı boyunca Üniversite çapında beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunacak, problemsiz bir öğrenim deneyimi yaşayabilmeleri adına olası sorunların çözüm sürecinde rehberlik ve destek sağlayan aracılık görevini üstlenen bir birimdir.

Öğrenciler, sorun yaşadıkları üniversite personeli, birimler ve hizmetler ile ilgili sorunlarını (akademik danışmanlık, öğrenci işleri hizmetleri, psikolojik taciz,) muhattap kişi, birim ve hizmet sağlayıcılar ile çözemediklerinde ya da ilgili süreç ile ilgili haklarını ve işleyişi öğrenmek istediklerinde Öğrenci Hakları Ofisine başvuruda bulunabilirler. Öğrenci Hakları Ofisi, problem çözme kaynaklarının işlevsel kullanılması konusunda destek sağlar. Gerekli görüldüğünde ilgili birim ve kişiler ile öğrenci arasındaki sorunun çözümü için ilgili birimlere yönlendirme yapar ve süreç içi iletişimi hızlandırır.

Öğrenciler birimimize ogrencihaklari.mu.edu.tr adresine kurumsal eposta adreslerini kullanarak eposta atarak ulaşabilecekleri gibi dönemlik olarak web sitemizde ilan edilen Öğrenci Hakları Ofisi çalışma saatlerinde doğrudan ofis çalışanlarına ulaşabilirler.

Ofisin çalışma saatleri, Öğrenci Hakları Ofisi Yöneticileri tarafından her akademik dönem başında ilan edilir. Ofis, ilan edilen çalışma gün ve saatlerinde, yarıyıl tatilleri dışında aktiftir.
Öğrencilerimiz Öğrenci Hakları Beyannamesini okuyarak hakları konusunda bilgilenmek için aşağıdaki linki kullanabilirler: